Over mij

PLUK IEDER MOMENT

Theater maken in de sociaal-artistieke praktijk is lange tijd mijn passie geweest. In 2021 begon er een nieuw hoofdstuk toen mijn partner Güner en ik een groots avontuur aangingen in Turkije. Meer over deze avonturen deel ik graag op de pagina ‘Wonen in Turkije’.

Naast mijn liefde voor theater heb ik ook een passie voor schilderen. Ik werk zelfs op aanvraag en mijn specialisatie ligt met name in het schilderen van portretten, hoewel andere onderwerpen bespreekbaar zijn. En dit alles doe ik zelfs vanuit het prachtige Turkije!

Met ruime ervaring binnen het sociaal-artistieke domein ben ik een ware verbinder. Ik breng graag verschillende mensen samen door middel van sociaal-artistieke projecten.

“Als kind en jongere was ik al veel met tekenen bezig. Op het MBO kwam ik in aanraking met dramalessen en er ging een nieuwe, onbekende wereld voor mij open. Mijn droom was geboren: anderen laten ervaren hoe het is om te spelen, om zelf te schitteren op het toneel en daar applaus voor te krijgen. Zo werd ik theatermaker binnen de community arts en heb ik 20 jaar bij Stut Theater gewerkt.”

Ik sta bekend als een echte verbinder tussen mensen en organisaties, een goede luisteraar die van een idee een plan kan maken. Ik kan een vraag omzetten naar een sociaal-artistiek product en werk graag met groepen in de samenleving die niet vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen. Naast mijn werk als theatermaker, heb ik de mogelijkheid om mijn creativiteit te uiten in schilderijen en portretten en ben ik sinds kort de blije eigenaar van Versity Trips and Travel, een reisbureau gespecialiseerd in Cappadocië.

Ik houd van mensen van alle windstreken, koken én eten, lesgeven, reizen, regisseren, schilderen, tekenen, lezen, organiseren, verbinden, luisteren en enthousiasmeren, mijn familie en vrienden.

Achtergrond:

 • Geboren in Alkmaar op 29-07-1970 als dochter van Barry Risa en Aly Padberg
 • Partner van Güner Güven
 • MBO Cultureel Maatschappelijke Vorming, HKU Docent Theater

Werkervaring:

 • Eerste baan: Bollen pellen in Limmen
 • Langste baan: Artistiek leider en regisseur bij Stut Theater in Utrecht
 • Stomste baan: Reclamebriefjes uitdelen voor Jelle’s eethuisje in Alkmaar
 • Dierbaarste baan: meiden/tiener/jongenswerker in Hoograven en Lombok (Utrecht stad)
 • Intensiefste baan: Dramadocent VMBO Deltacollege in Utrecht
 • Droombaan: Donny’s place: een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en met elkaar, met verbinden, met eten, met kunst én verhalen bezig is.
 • Eerste ZZP klus: Regie van de film ‘Je gaat zien broer’ in opdracht van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland
 • Uitdagende klus: bruggenbouwer zijn voor theater Koningshof in Maassluis, bewoners die het theater nog niet zo goed kennen opzoeken en mét hen zoeken naar passende activiteiten om het theater ook een beetje van hen te laten zijn.
 • Coaching klus: Studenten vormgeving aan de HKU ondersteunen bij een opdracht die zij kregen vanuit de gemeente Utrecht, waarin gevraagd werd om mee te denken en werk te ontwikkelen om het (cultuur)sensitieve werken in de geboortezorg van de wijk Overvecht in Utrecht te bevorderen.
 • Kleine klussen: Voor het Rotterdams wijktheater 5 workshops bedenken en geven aan een prachtige Eritrese vrouwengroep, studenten begeleiden voor de Academie van de stad in Utrecht.