Over mij

PLUK IEDER MOMENT

Theatermaken in de sociaal artistieke praktijk. Dat is lang mijn werk geweest. In 2021 begint er een nieuw hoofdstuk. Samen met mijn lief Güner zijn we aan een groot avontuur begonnen in Turkije. 

Over die avonturen vertel ik je graag meer op de pagina ‘wonen in Turkije’. 

Ik schilder met passie. Tevens schilder ik in opdracht. Mijn specialisatie: portretten, maar ook andere onderwerpen zijn bespreekbaar. Zelfs vanuit Turkije!

Ik heb ruime ervaring in het werken binnen het sociaal artistieke domein. Ik ben een echte verbinder en kan verschillende mensen samenbrengen met behulp van sociaal artistieke projecten. 

 Donna Risa 

“Als kind en jongere was ik al veel met tekenen bezig. Ergens onderweg heb ik dat creatieve deel in mij losgelaten. Op het MBO kwam ik in aanraking met dramalessen. Er ging een nieuwe, onbekende wereld voor mij open. Ik had een droom: Ik wilde anderen laten ervaren hoe het  is om te spelen, om zélf te schitteren op het toneel, om daar applaus voor te krijgen. Ik werd theatermaker binnen de community arts en heb 20 jaar bij Stut Theater gewerkt.”

Donna is een echte verbinder tussen mensen én organisaties, een goede luisteraar,  maakt van een idee een plan, kan een vraag omzetten naar een sociaal artistiek product en werkt zij graag met groepen in de samenleving die niet vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen. Daarnaast maakt zij schilderijen en portretten van personen.

Ik houd van…

Mensen van alle wind streken, koken én eten, lesgeven, reizen, regisseren, schilderen, tekenen, lezen, organiseren, verbinden, luisteren en enthousiasmeren, mijn familie en vrienden.

achtergrond:

  • Geboren in Alkmaar op 29-07-1970 en dochter van Barry Risa en Aly Padberg
  • Zusje van Barry, Pascale’s Tim
  • Partner van Güner Güven
  • MBO Cultureel Maatschappelijke Vorming, HKU Docent Theater

Werkervaring:

Eerste baan: Bollen pellen in Limmen

Langste baan: Artistiek leider en regisseur bij Stut Theater in Utrecht

Stomste baan: Reclamebriefjes uitdelen voor Jelle’s eethuisje in Alkmaar

Bijbaantjes: Verkopen van buckles en riemen op markten, achter de kaas en vleeswaren, bedienen in een shoarma zaak, aerobics lessen verzorgen in het buurthuis.

Dierbaarste baan: meiden/tiener/jongenswerker in Hoograven en Lombok (Utrecht stad)

Studiebaantjes: Serie IKON LINK acteur, Theatergroep Frappant, Acteur in de voorstelling ‘ Lavinia, fantasieën over zwak vlees en sterke condooms.’ Acteur/presentator Delta evenementen, Jongerenwerker (meidenwerk/tienerwerk) in de wijk Hoograven. 

Intensiefste baan: Dramadocent VMBO Deltacollege in Utrecht 

Droombaan: Donny’s place: een plek waar iedereen zich thuis kan en mag voelen en met elkaar, met verbinden, met eten, met kunst én verhalen bezig is. 

Eerste ZZP klus: Regie van de film ‘Je gaat zien broer’ in opdracht van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland

Uitdagende klus: bruggenbouwer zijn voor theater Koningshof in Maassluis. Bewoners die het theater nog niet zo goed kennen opzoeken en mét hun zoeken naar passende activiteiten om het Theater ook een beetje van hun te laten zijn.

Coaching klus: Studenten vormgeving aan de HKU ondersteunen bij een opdracht die zij kregen vanuit de gemeente Utrecht, waarin gevraagd werd om mee te denken en werk te ontwikkelen om het (cultuur)sensitieve werken in de geboortezorg van de wijk Overvecht in Utrecht te bevorderen.

Kleine klussen: Voor het Rotterdams wijktheater 5 workshops bedenken en geven aan een prachtige Eritrese vrouwengroep, Studenten begeleiden voor de Academie van de stad in Utrecht